Információk

Helyszín és időpont

A konferencia 2016. február 12–14. között kerül megrendezésre Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeum épületében (VIII. kerület, Ludovika tér 2.).

Regisztráció

2016. február 12-én (pénteken) 10–18 óra között.

A regisztráció során vehető át a konferenciacsomag, a belépésre jogosító névjegykártya, a befizetett részvételi díjról kiállított számla (aki nem kapta meg postán); valamint itt van lehetőség a részvételi díj készpénzben történő befizetésére.

Természetesen bárki regisztrálhat újonnan a helyszínen, előzetes on-line regisztráció nélkül is!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a konferencia regisztrált résztvevőin kívül a múzeum területére csak a kiállításokra szóló belépőjegy váltásával lehet bejutni, ezért kérjük, a regisztráció során kapott kitűzőt mindenki viselje.

Étkezés

A konferenciára befizetett regisztráció magában foglalja a szombati (február 13.) ebédet (13:00–15:00 között), az alap részvételi díj pedig a szombat esti fogadáson (érkezés 19:30-tól) való részvételt. A fogadásra szóló jegy tartalmazza az ünnepi vacsorát és az ehhez választott italt.

Mind az ebéd, mind a fogadás a Kaltenberg sörház és étteremben lesz, amely a konferencia helyszínétől gyalog 15–20 percnyire található. Itt 23:00-ig folyhat a parti, utána igény esetén a környék számos szórakozóhelye ad lehetőséget a folytatásra.

A konferencia során 4 kávészünet biztosítja a szakmai programok közötti felfrissülést. Emellett a helyszínen található büfé minden nap 10–18 óra között várja a vendégeket.

Szakmai programok

A konferencia szakmai programjai a Természettudományi Múzeum épületében kerülnek megrendezésre, a pontos helyszínek honlapunkon és a programfüzetben megtalálhatók.

A konferencia időbeosztása itt érhető el. A részletes program megtalálható lesz a konferenciacsomagban található programfüzetben.

A konferencián bemutatott előadások és poszterek anyagából készült kéziratok benyújthatók a Studia botanica hungarica (studia@bot.nhmus.hu) folyóirathoz és a Botanikai Közleményekhez.

Előadások

A konferencia első és utolsó napján egy-egy szekcióban hallgathatók meg előadások vegyesen magyar és angol nyelven, a konferencia 2. napján magyar és angol nyelvű párhuzamos szekciókkal várjuk résztvevőinket. Az elhangzó előadások beosztása és nyelve itt érhető el.Az időbeosztás tartása és az előadások átjárhatósága érdekében az előadások számára meghirdetett időkeret nem léphető túl (10 perc előadás + 5 perc vita), ennek betartását a szekcióelnökök is szigorúan fogják venni, kérjük, senki ne vegye zokon tőlük.

Kérjük, a lebonyolítást megkönnyítendő, az elkészült, végleges előadás-bemutatókat bejelentkezés után töltsék fel a konferencia oldalára, hogy a bemutatás időpontjára rendelkezésre állhasson a megfelelő számítógépen. Az előadások anyaga a konferencia helyszínén is leadható a regisztrációs pultnál a bemutatást megelőző nap estig.

Poszterek

Korábbi körleveleinknek megfelelően legfeljebb A0 méretű, álló formátumú poszterek bemutatására van lehetőség. A poszterek kihelyezése február 12-én 10:00-tól lehetséges, eltávolításukra február 13-án 17:00-ig van lehetőség. A rögzítéshez szükséges anyagokat a helyszínen biztosítjuk, szükség esetén kérjék szervezőink segítségét.

Lehetőséget biztosítunk a poszterek A4 méretű, elvihető kicsinyített másának (handout) elhelyezésére minden poszter mellett.

A bemutatásra kerülő poszterek listája itt érhető el.

Fórum, panelbeszélgetés

A konferencia első és második napján az előadások után a Magyar Természettudományi MúzeumSemsey-termében kerül sor nyilvános szakmai fórumokra.

Péntek este 18:00-tól: Hogyan képviseljük aktívan a természet érdekét?
Szombat este 18:00-tól: Tudományetikai fórum

Mindkét fórum magyar nyelvű, a terem mintegy 110 fő befogadására ad lehetőséget.

Kiállítások

A konferencia alatt a következő kiállítások lesznek láthatók:

  • A hónap műtárgya: Botanikus-határozó
  • Az „Aktuális flóra- és vegetációkutatás a Kárpát-medencében” konferenciák történetét bemutató kiállítás

A konferencia ideje alatt a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításai érvényes regisztrációval díjmentesen látogathatók

Kirándulás

A konferencia végén lehetőség leszaz ELTE Füvészkertjében vezetett, 1–1,5 óra hosszú szakmai sétán való részvételre.Vezető: ifj. Papp László, az ELTE Füvészkert botanikusa.

Részvételi szándékukat a konferencia idején, a regisztrációs pultnál jelezhetik.

Parkolás

Autóval érkező résztvevőink figyelmét felhívjuk, hogy a Múzeum épülete elé (a Korányi Sándor utca felől) csak engedéllyel lehet behajtani. Itt történő parkolás esetén adott napra szóló engedély kérhető a regisztrációnál.

A környező utcák fizető parkolási övezetbe esnek, ahol munkanapokon 8:00–18:00 között díjfizetés ellenében lehet parkolni.